Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


masa suku siap
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
masa suku siap



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Thursday, 4-Dec-2008 02:07
Baiduri Passion ~ Cik Mah
9 Disember 2008
Ok.. ini gambar Baiduri Passion yang saya jahit untuk baju mak. Tapi jahit kat lengan je as dia kata kalo kat leher tak nampak sebab pakai tudung. Suka la saya sebab tak la lama nak siap.. huhuhuu...

Tak tau la jadi ke Baiduri Passion, tapi saya reka-reka gak la bunga dia tu, jadi la camtu.. hehe saja la buat kelainanan sikit. Sebenarnya kan, bila dah start jahit manik ni, dah jadi cam gian laks, rasa nak terus je jahit untuk next project tapi baju-baju yang kuhantar ke tailor masihh belum siappp... alaaaa... tak sabar nak cuba design lain. Maklumla blaja ngan Kak Nora & lily hari tu macam-macam teknik, jadi rasa gatalll je nak try semua .. Dah la Kak Izan dan Mira nya SF dah HEBAT2.. aiseh, ketinggalan sey diriku inih.. terus rasa semangat nak wat SF ni.. Waarghh.. baju sapa la yang akan jadi mangsa.. ha ha ha..



5 Disember 2008
Alhamdulillah.. Akhirnya siap gak my 2nd project ni... Leh la melaram ngan baju baru pada hari raya Haji ni Cik Mah Ibuku ituu.... Tapi, haaaaaaa... tak leh upload pic duluu ;-) .. as nak surprisekan semua..


(hehehe sebenarnya gambo lupa nak pindah dr dlm kamera ke PC sebab tetinggal kat umah.. hampes sungguhh.. kua kua.. jangan mara eeehh... )


4 Disember 2008


Assalamualaikum..
Sukanya saya setelah sekian lama, dapat gak siapkan my second project ni. Baju kurung pahang berwarna jingga bunga coklat besar2.. Ini baju my mum, Cik Mah dari KTrg. Kira jauh gak la `pelanggan' saya kali ni.. ( kononnnn pelangganku la.. har har )

Setelah mula buat sulam manik ni, baru la paham, betapa susah nak cari idea nak buat design apa ngan baju yang kita ada. Itu la saya bgtau Kak Nora ( my sifu) and aisyah n lily hari tu, patut la kalo upah jahit manik ni agak tinggi, berbaloi ngan kerahan idea & kerahan tenaga & kerahan emosi sebab sabarrrrrrrr je nak siapkan satu-satu projek.. "Tau tak pe " kata aisyah (aisyah manik) heheheh.. btoll... Ini pun kira buat design Kak Nora ajar.. kira copyright dia Kak Nora punya lah.. :-D

So, sila la bagi komen ye kalo ada.. epecially kwn2 sulam ku yang disayangi... until next entry.. sayonara! :->

Kak Izan~ hehehehhehe.. thanks kak izan.. hehehe.. saya ni jauhhhh sgt di belakang kalo nak dibanding ngan akak.. huhu.. tapi bila tgk Kak izan n others nya beadworks, huii semangat saya naik.. heheh.. wangi eh..memang wangi saya ni hua hua.. LOL

© Pidgin Technologies Ltd. 2016